POČETNA | MAPA SAJTA | KONTAKT    

 
 
Aktuelno O nama Programi Galerija Termini Kontakt

SAMBA

Bogata istorija Sambe ide unatrag stotine godina. "Cariocas" (starosedeoci Rio de Janeiro-a) slave sezonu Karnevala svakog Februara sa Sambom. Slavljenici se kreću duž putanje parade u vrlo živopisnim kostimima igrajući "solo" Sambu u tradicionalnom Brzo, Brzo, Sporo ritmu. U zapadnoj Evropi i Sjedinjenim Državama postala je popularna ranih četrdesetih godina 20. veka.

Tempo:

brzina varira od 48-52 takta u minuti.

Takt:

2/4; (2 brojanja u taktu od 4 udarca, svako brojanje je dužine dva udarca) ili 4/4 (4 brojanja u taktu, svako brojanje je dužine jednog udarca).

Kao što možete pretpostaviti, postoji puno verzija Sambe ali obično se pleše sa tri koraka u jednom taktu. Plesni koraci trebaju biti energično kratki i brzi. Pleše se u "Zatvorenoj poziciji", 30-60 cm udaljenosti među partnerima. Ne preuveličavajte korake - dozvolite bokovima da se kreću prirodno kao rezultat ispravljanja nogu i prebacivanja težine. Vrlo karakterističan plesni pokret bokom stvara se koristeći ispravljenu (ali ne ukočenu) nogu na "Jedan". Na "6" samo je delimična promena težine urađena na prstima dok je koleno savijeno. Na "Dva" težina se potpuno prebacuje na ispravljeno stopalo.

Download zip arhive.

Copyright © 2012 Plesna škola You Dance. Sva prava zadržana